Πρόγραμμα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Πυρκαγιών από την Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και Μέλη του SupportCY

 Στο πλαίσιο του Έτους Περιβάλλοντος του SupportCY η Τράπεζα Κύπρου και επιχειρήσεις και οργανώσεις του SupportCY της Τράπεζας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στηρίζουν το Τμήμα Δασών στη πρόληψη και προστασία των δασών μας.

Μέτρα πρόληψης και δράσεις που αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη προστασία των δασών αλλά και προγράμματα προστασίας πυρκαγιών στα δάση της Κύπρου το ερχόμενο καλοκαίρι, εξήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης & Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2022 «Για να μην ξανασυμβεί», σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και Μέλη του SupportCY της Τράπεζας.

Παρουσιάστηκε ακόμη η συνεισφορά των επιχειρήσεων/μελών του SupportCY προς το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών όπως και του Σώματος Εθελοντών που διαθέτει το Δίκτυο, μέσω της επιχορήγησης αγοράς εξοπλισμού και οχημάτων.

Η πρόληψη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην προστασία των δασών, αφού με βάση τις επίσημες στατιστικές μετρήσεις του Τμήματος Δασών, τα τελευταία 20 χρόνια τα αίτια του 84% των πυρκαγιών τις οποίες γνωρίζουμε, οφείλονται σε ανθρωπογενείς παράγοντες. Από αυτές, το 33% είναι σκόπιμες και το 67% από αμέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ετοιμαστεί το ενημερωτικό σποτ «Να μην Ξανασυμβεί». Ακόμη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται μηχανοκίνητες & Πεζοπόρες περιπολίες του Σώματος Εθελοντών του SupportCY για πρόληψη πυρκαγιών, όπως και Μηχανοκίνητες & Πεζοπόρες περιπολίες Οργανισμών Μελών του SupportCY, με την έμπρακτη στήριξη του Δικτύου. Επιπρόσθετα θα υλοποιηθούν κοινές Εκπαιδευτικές και Ενημερωτικές Δράσεις με το Τμήμα Δασών σε εμπορικά κέντρα, δήμους και κοινότητες.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!