Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

H 17η  Νοεμβρίου  έχει καθιερωθεί  ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση για την Πρωρότητα, τις προκλήσεις και τις συνέπειες που την συνοδεύουν, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την βελτίωση της πρόγνωσης. Επίσης η απόδοση τιμής στα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειές τους.

Η προωρότητα  αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα λόγω αύξησης των ποσοστών τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα στα δέκα νεογέννητα είναι πρόωρο. Η Κύπρος με ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά προωρότητας, συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την μείωσή της, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, των εμπλεκομένων επιστημονικών φορέων και του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ιδρύθηκε το 2015 και είναι μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός. Όραμα του η  κτιριακή  επέκταση  και αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάριο Νοσοκομείο, στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών, έτσι ώστε το κάθε πρόωρο να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του.

Με την έναρξη του μήνα Προωρότητας, 1η Νοεμβρίου 2022 το όραμα αυτό  που υποστηρίχθηκε  με πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή γίνεται πραγματικότητα. Μετά από 7 χρόνια έντονων διαβουλεύσεων και πιέσεων του Συνδέσμου προς όλους τους φορείς Υγείας, ΟΚΥΠΥ, Υπουργείο Υγείας, Επιτροπή Υγείας της Βουλής και την καθοδήγηση του Γενικού Ελεγκτή, ο Σύνδεσμος μας χαιρετίζει την απόφαση του Κράτους για την επέκταση και αναβάθμιση της ΜΕΝΝ στο Μακάριο Νοσοκομείο. Ευχή όλων το έργο να ξεκινήσει άμεσα και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ.  Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο για τα μωρά Θαύματα της Κύπρου και τις οικογένειες τους.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο ο Σύνδεσμος στηρίζει τους μικρούς μαχητές με αγορά εξοπλισμού, ενός σύγχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένο για την ασφαλή μεταφορά των νεογνών, και προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στον ΟΚΥπΥ  έτοιμα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια για την ΜΕΝΝ βάσει διεθνών προδιαγραφών.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον κόσμο που αγκάλιασε και στήριξε με αφοσίωση και εμπιστοσύνη το έργο του. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους μας,  με την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στα Μωρά Θαύματα, στις οικογένειες τους και στο προσωπικό της Μονάδας.

 

Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, Πρόεδρος Συνδέσμου Μωρά Θαύματα

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!