ΜΕΝΟΥ

Η Medochemie βάζει καλάθι… στην ανακύκλωση

H Φαρμακοβιομηχανία προέβη στη δωρεά και εγκατάσταση

«Μπασκέτας Ανακύκλωσης» στο Τσίρειο Γυμνάσιο Λεμεσού

 

Ακόμα μια πρωτοποριακή δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης και τη συμμετοχή τους σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, ανέλαβε η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής της Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, η Medochemie προέβη στη δωρεά και εγκατάσταση της «Μπασκέτας Ανακύκλωσης», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τσίρειο Γυμνάσιο Λεμεσού, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρα Χριστάκη Σεργίδη.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη κατασκευή, με το μήνυμα «Βάζουμε καλάθι στην ανακύκλωση και σώζουμε τη Γη», η οποία επιλέγηκε ως η καλύτερη ιδέα, μετά από Ενδοσχολικό Διαγωνισμό.

Η «Μπασκέτα Ανακύκλωσης» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι υιοθετούν την κουλτούρα της ανακύκλωσης ως μέρος της καθημερινότητας τους, βάζοντας «καλάθι» από υλικά PMD, όπως άδεια μπουκάλια νερού, τενεκεδάκια αναψυκτικών και άδειες συσκευασίες χυμού.

Στα οφέλη της ανακύκλωσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ Χριστάκης Σεργίδης, τονίζοντας ότι βάσει απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται σε ποσοστό 90% μέχρι το 2029, ενώ η κατασκευή τους θα πρέπει να αποτελείται κατά 30% από ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2030.

Με την ανακύκλωση, υπέδειξε ο Δρ. Σεργίδης, βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην μείωση των αποβλήτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας.

Ανακύκλωση

Ανακύκλωση είναι η κυκλική διαδικασία κατά την οποία τα υλικά που έχουν  χρησιμοποιηθεί και μοιάζουν να έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, τα μαζεύουμε τα επαναχρησιμοποιούμε και φτιάχνουμε νέα αντικείμενα. Δηλαδή, αντί να τα απορρίψουμε στο περιβάλλον, τα επιστρέφουμε στον οικονομικό κύκλο, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση υλικών, αντί της παραγωγής τους από πρώτες ύλες, απαιτεί λιγότερη ενέργεια και επομένως μειωμένες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενός από τα κύρια συστατικά του φαινόμενου του θερμοκηπίου, που με τη σειρά τους αποτελεί την κύρια αιτία των κλιματικών αλλαγών.

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!

Ακολούθησε μας στο Instagram για να είσαι ΠΑΝΤΑ ενήμερος!